akbank borç ödeme kredi kartı limit sorgulama kredi kartı borcu sorgula kredi kartı borç öğrenme kredi kartı borcu sorgula kredi kartı borcu sorgula kredi kartı borcu sorgula kredi kartı borcu sorgula kredi kartı borcu sorgula kredi kartı borcu sorgula yapı kredi borç sorgulama Arda Kural Biyografi
10:03 : Fragmanı
10:03 : Fragmanı
10:03 : Fragmanı
10:03 : Fragmanı
10:03 : Fragmanı

Arda Kural Biyografi



Arda Kural Biyografi

İsim Soyisim :
Arda Kural
Doğum Tarihi :
12 Nisan 1980
Doğum Yeri :
Yalova
Meslek :
Tiyatro Oyuncusu, Dizi Oyuncusu, Sinema Oyuncusu
Filmler :
Diziler :

Arda Kural Kimdir Arda Kural Biyografi

Arda Kural,  İlk olarak Eyvah Kızım Büyüdü dizisi ile 1999 yılında tanıştığımız Türk sinema, tiyatro ve dizi oyuncusu. Lise Defteri, Düğün Şarkıcısı gibi tanınmış dizilerin yanı sıra, Banyo, Gelecekten Bir Gün gibi sinema filmlerinde de rol almıştır.

 

Arda Kural, 12 Nisan 1980 tarihinde, Yalova’da dünyaya geldi. Yalova Endüstri Meslek Lisesi’nden mezun olmasının ardından Kocaeli Üniversitesi’ne kayıt olan Kural, burada kimya mühendisliği okudu.
İki yıla yakın bir süre dramaturji ve sinema eleştirmenliği eğitimi alan Kural, 1999 yılında, kendisinin kurduğu Tiyatroroman Tiyatrosu’nda profesyonel tiyatrocu oldu. Burada oynadığı Belirtisiz Nesneler, Ben Değil Kendim, Dokuz Köyden Kovulmak, Siyah Mizah ve Aşk gibi oyunların senaryo yazarlığını da kendisi yaptı.

Dizi ve sinema alanlarında yönelmeden önce bir süre Kral T.V.’de VJ olarak görev yapan Kural, ilk olarak 1999 yılında, Eyvah Babam adlı dizinin devamı olarak çekilen Eyvah Kızım Büyüdü adlı T.V. dizisinde rol aldı. Bu dizide Haluk Bilginer, Yıldız Asyalı ve Nergis Kumbasar gibi tanınmış oyuncularla beraber çalışma fırsatı buldu.

Eyvah Kızım Büyüdü’nün ardından Şemsi Paşa Pasajı ve Kuzenlerim adlı yapımlarda rol aldıysa da, asıl ününü 2003 yılında yayınlanan gençlik dizisi Lise Defteri ile kazandı. Mustafa Altıoklar’ın yönetmen ve yapımcı koltuklarında oturduğu dizide Sinem Kobal, Ece Erken, Arda Kural ve Yağmur Atacan ile beraber kamera karşısına geçti.

2005 yılında Banyo ve 2006 yılında Sahne adlı filmlerle beyaz perdeyle buluşan Kural’ın son sinema yapımı, 2010 tarihini taşıyan ve yönetmenliğini Boğaçhan Dündar’ın gerçekleştirdiği Gelecekten Bir Gün’dür.

Arda Kural, 2009 yılında ATV’de başlayan ve daha sonra TRT 1’e geçmiş olan Doludizgin Yıllar adlı T.V. dizisinde halen rol almaktadır.

Filmografi

Eyvah Kızım Büyüdü [1999] – [Altay]

Şemsi Paşa Pasajı [2000]

Kuzenlerim [2000]

Lise Defteri [2003]

Çınaraltı [2004]

Düşenin Dostu [2004]

Canım Benim [2004]

Beşinci Boyut [2005]

Beyza’nın Kadınları [2005]

Emret Komutanım [2005]

Banyo [2005]

Sahne [2006]

Kaptan [2007]

Kelebek Çıkmazı [2007]

Çok Özel Tim

yük Buluşma [2008]

Emret Komutanım [2008]

Düğün Şarkıcısı [2008]

Doludizgin Yıllar [2009]

Gelecekten Bir Gün [2010]



Bir önceki yazımız olan Yılbaşı Gecesi (New Year's Eve) başlıklı konumuzda Komedi Filmleri, New Year's Eve fragman ve New Year's Eve konusu hakkında bilgiler verilmektedir.

Gelen Aramalar

Paylaş:
"Arda Kural Biyografi" HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
img

DİĞER OYUNCULAR

oyuncular kategorileri
facebook
çok okunan haberler
Malesef, bugün hiç haber girilmedi.
Malesef, bu hafta hiç haber girilmedi.
Malesef, bu ay hiç haber girilmedi.
Yandex.Metrica